Αποτελεσματική θεραπεία της προστατίτιδας στο σπίτι με λαϊκές θεραπείες

Προστατίτιδα σε άνδρα που χρειάζεται άμεση θεραπεία

Σύμφωνα με τους γιατρούς, η προστατίτιδα είναι μια ασθένεια που περιμένει κάθε τρίτος άνδρας. Αυτό οφείλεται σε πολλούς αρνητικούς παράγοντες που επηρεάζουν την υγεία, και ιδιαίτερα την κατάσταση του προστάτη. Οι περισσότεροι άνδρες αγνοούν τα πρώτα συμπτώματα της νόσου και πηγαίνουν στο γιατρό όταν γίνεται αφόρητη. Για να κατανοήσετε πώς να θεραπεύσετε την προστατίτιδα στο σπίτι, πρέπει να εξοικειωθείτε με τα συμπτώματα και τις αιτίες αυτής της παθολογίας.

Λόγοι για την ανάπτυξη προστατίτιδας

Η σύγχρονη ιατρική εντοπίζει δύο κύριες αιτίες της νόσου του προστάτη:

 • Μποτιλιάρισμα;
 • Μόλυνση.

Ο αδένας, που βρίσκεται μεταξύ του ορθού και της ουροδόχου κύστης, δημιουργεί συνεχώς ένα μυστικό που συμβάλλει στην αραίωση του σπερματικού υγρού, το οποίο εξασφαλίζει τη δραστηριότητα του σπέρματος και την επιτυχία της γονιμοποίησης. Η συμφόρηση προκαλείται από υπερχείλιση και καθίζηση της ουσίας που παράγεται από τον προστάτη. Αυτό συμβαίνει λόγω διαταραχών του κυκλοφορικού συστήματος στην περιοχή της πυέλου, οι οποίες, με τη σειρά τους, συμβαίνουν για διάφορους λόγους:

 • υπέρβαρος;
 • υποδυναμία (η προστατίτιδα ονομάζεται συχνά ασθένεια του "καθιστικού τρόπου ζωής").
 • Φλεγμονώδεις διεργασίες ουρολογικών και πρωκτολογικών προφίλ.
 • Συστηματική υποθερμία του κάτω μέρους του σώματος.

Οι λόγοι που προκαλούν την ανάπτυξη παθολογικών διεργασιών στον προστάτη περιλαμβάνουν ψυχοσωματικούς παράγοντες. Η ασθένεια μπορεί να εμφανιστεί σε φόντο παρατεταμένων αγχωτικών ή καταθλιπτικών καταστάσεων με ασταθές συναισθηματικό υπόβαθρο.

Φλεγμονή του προστάτη με προστατίτιδα (αριστερά) και ο προστάτης είναι φυσιολογικός (δεξιά)

Συμπτώματα φλεγμονής του προστάτη

Η προστατίτιδα ανήκει στην κατηγορία των ασθενειών, η εμφάνιση των οποίων εμφανίζεται ανεπαίσθητα και ασυμπτωματικά. Ένας άνδρας μπορεί να αγνοήσει για πολύ καιρό τα επαναλαμβανόμενα προβλήματα με την ούρηση ή τη σεξουαλική λειτουργία, παραπέμποντάς τα στην εκδήλωση άγχους ή σε άλλες εμφανείς καταστάσεις (υποθερμία, κατάθλιψη, σεξουαλική μόλυνση).

Δώστε προσοχή στο γεγονός ότι οι τραυματισμοί του προστάτη ξεκινούν σε μια περίοδο που η παθολογική διαδικασία έχει διαμορφωθεί και προχωρά χρόνια. Αυτός είναι ο κύριος λόγος για τις αποτυχίες στη θεραπεία της προστατίτιδας στο σπίτι. Υπάρχει και ένα άλλο: μια αμόρφωτη επιλογή θεραπευτικών μεθόδων. Ο ασθενής αρχίζει να αγοράζει φάρμακα, εστιάζοντας σε κριτικές ή προσφορές άλλων ανδρών. Ωστόσο, η συντριπτική πλειονότητα αυτών των κεφαλαίων χρησιμοποιούνται για την πρόληψη ασθενειών του προστάτη. Η θεραπεία της προστατίτιδας στο σπίτι μπορεί να γίνει γρήγορα μόνο εάν το θεραπευτικό αποτέλεσμα στοχεύει άμεσα στην αιτία της παθολογίας. Όταν παίρνετε φάρμακα που ανακουφίζουν μόνο τα συμπτώματα, η υποτροπή είναι αναπόφευκτη.

Τι πρέπει να προσέξετε για να μην χάσετε τη στιγμή της έναρξης της ανάπτυξης της νόσου:

 • νυχτερινή παρόρμηση για ούρηση.
 • πόνος κατά την ούρηση?
 • Υποτροπιάζουσα στυτική δυσλειτουργία.

Όταν εμφανιστούν αυτά τα συμπτώματα, που υποδηλώνουν δυσλειτουργία του προστάτη, είναι απαραίτητο να ζητήσετε βοήθεια από έναν ουρολόγο-ανδρολόγο.

Μέθοδοι θεραπείας της προστατίτιδας στο σπίτι

Η αποτελεσματική θεραπεία της προστατίτιδας στους άνδρες είναι δυνατή μόνο με μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για την επίλυση του προβλήματος. Και πρέπει να αρχίσετε να κάνετε προσαρμογές στον τρόπο ζωής σας. Αυτό επηρεάζει την κύρια αιτία της παθολογίας: συμφόρηση στην περιοχή της πυέλου. Για το σκοπό αυτό, η καθημερινότητά τους για επείγοντα θέματα περιλαμβάνει ειδικές ασκήσεις που προτείνουν οι ουρολόγοι για την εξάλειψη της στασιμότητας στον προστάτη.

Η θεραπεία της προστατίτιδας με λαϊκές θεραπείες είναι η χρήση αφεψημάτων και βαμμάτων που παρασκευάζονται από φαρμακευτικά βότανα, ρίζες και φλοιό δέντρων. Εάν η αιτία της νόσου έγκειται στη μόλυνση των οργάνων του ουρογεννητικού συστήματος, τότε χρειάζονται βακτηριοκτόνα, αντιικά και αντιφλεγμονώδη φάρμακα. Εάν η αιτία της νόσου είναι η στασιμότητα, χρησιμοποιούνται φαρμακευτικά βότανα για την τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος.

Ασκήσεις που λύνουν το πρόβλημα της στασιμότητας στην περιοχή της πυέλου

Για αναγκαστική διέγερση της ροής του αίματος στα όργανα της πυέλου και, κατά συνέπεια, στον προστάτη, δεν χρειάζονται περισσότερα από 10 λεπτά την ημέρα. Υπάρχουν ασκήσεις που μπορούν να γίνουν ενώ περπατάτε ή κάθεστε. Τέτοια συγκροτήματα είναι ιδανικά για άνδρες που οδηγούν έναν "καθιστικό" τρόπο ζωής. Αυτοί είναι οδηγοί, υπάλληλοι γραφείου, διευθυντές.

Αυτοί οι άνδρες μπορούν να κάνουν μια άσκηση ακριβώς στη δουλειά, που συνίσταται στη συστολή και χαλάρωση των μυών του πρωκτού. Ωστόσο, θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ένα θετικό αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη συστηματική εφαρμογή αυτών των ασκήσεων. Αποτελεσματικό για την εξάλειψη της παθολογίας των ταλαντευόμενων ποδιών σε διαφορετικές κατευθύνσεις, ίσιωμα ποδιών, καταλήψεις, μασάζ προστάτη (μπορεί να γίνει ανεξάρτητα ή σε κλινική). Για να είναι αποτελεσματική η θεραπεία της προστατίτιδας στο σπίτι, πρέπει να επιλέξετε κάποιες ασκήσεις και να τις κάνετε τακτικά. Αυτή η προσέγγιση για την αποκατάσταση της υγείας των ανδρών είναι εγγυημένα ότι θα δώσει ένα θετικό αποτέλεσμα.

Φλεγμονή του προστάτη με προστατίτιδα στους άνδρες

Λαϊκές θεραπείες για τη θεραπεία της προστατίτιδας

Η θεραπεία της προστατίτιδας με λαϊκές θεραπείες θα πρέπει να συνοδεύεται από αλλαγή στη διατροφή. Είναι απαραίτητο να μειωθεί η κατανάλωση καπνιστών κρεάτων και λιπαρών τροφών, να συμπεριληφθούν στο καθημερινό μενού προϊόντα που έχουν αντιβακτηριδιακή και κυκλοφορική δράση.

Αυτά είναι τα ακόλουθα προϊόντα:

 • Κρεμμύδι;
 • Σκόρδο;
 • Θησαυρός;
 • Κράνμπερι;
 • Ανηθο;
 • Τζίντζερ;
 • Ραπανάκι;
 • Cheremsha;
 • Μουστάρδα.

Αυτά τα φυτά είναι φυσικά αντιβιοτικά, η λήψη τους είναι χρήσιμη στην ανάπτυξη οξείας και χρόνιας προστατίτιδας.

Μέθοδοι θεραπείας της προστατίτιδας σύμφωνα με συνταγές της παραδοσιακής ιατρικής

Όταν επιλέγετε μια μέθοδο θεραπείας της προστατίτιδας στο σπίτι, πρέπει να καταλάβετε ότι ένα 100% θετικό αποτέλεσμα μπορεί να αναμένεται μόνο στα αρχικά στάδια της νόσου. Με οξεία και χρόνια προστατίτιδα απαιτείται φαρμακευτική αγωγή. Σε τέτοιες περιπτώσεις, οι παραδοσιακές συνταγές φαρμάκων θα πρέπει να θεωρούνται ως συμπληρωματική θεραπεία.

Σκόρδο - μια λαϊκή θεραπεία που ανακουφίζει από την προστατίτιδα

Θεραπεία της προστατίτιδας με σκόρδο

Το σκόρδο έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες και είναι ένα αποτελεσματικό σεξουαλικό ενισχυτικό. Η παραδοσιακή ιατρική προσφέρει πολλές συνταγές με βάση αυτό το φυτό που θα βοηθήσουν στη γρήγορη θεραπεία της προστατίτιδας.

Βάμμα σκόρδου σε νερό

Για να προετοιμάσετε το φάρμακο θα χρειαστείτε:

 • 4-5 μεγάλες σκελίδες σκόρδο?
 • 3 φλιτζάνια βραστό νερό (750 ml).
 • Κεραμικά ή γυάλινα δοχεία.

Οι σκελίδες σκόρδου θρυμματίζονται με οποιονδήποτε τρόπο: με ένα μπλέντερ ή με μια ειδική συσκευή: έναν θραυστήρα σκόρδου. Στη συνέχεια, ρίξτε αυτό το χυλό με μια κατάλληλη ποσότητα βραστό νερό. Επιμείνετε 10-12 ώρες. Είναι πιο βολικό να προετοιμάσετε το έγχυμα το βράδυ και να αρχίσετε να το παίρνετε το πρωί. Ημερήσια δόση - 50-70 g με άδειο στομάχι. Για άνδρες με μεγάλο βάρος, η δόση μπορεί να αυξηθεί στα 100-120 g.

Βάμμα σκόρδου σε βότκα

Για να προετοιμάσετε το φάρμακο θα χρειαστείτε:

 • 400 g ξεφλουδισμένο σκόρδο?
 • 0, 5 λίτρο υψηλής ποιότητας βότκας ή αλκοόλ.

διαδικασία μαγειρέματος:

 • Μεγάλες σκελίδες κόβονται στη μέση, όλη η μάζα σκόρδου τοποθετείται σε ένα γυάλινο δοχείο.
 • Συμπληρώστε με βότκα ή αλκοόλ.
 • Επιμείνετε προστατευμένοι από την ηλιακή ακτινοβολία για 3 εβδομάδες.
 • Λαμβάνετε 20 σταγόνες καθημερινά το πρωί και το βράδυ.

Προσοχή!Αυτό το φάρμακο είναι ένα ισχυρό διεγερτικό του κυκλοφορικού και καθαρίζει ενεργά το σώμα από τις τοξίνες και τις τοξίνες.

Πρώτα απ 'όλα, η θεραπεία της προστατίτιδας με σκόρδο επηρεάζει την κατάσταση των αγγείων. Κατά τη λήψη του φαρμάκου, το απεκκριτικό σύστημα ενεργοποιείται. Οι άνδρες με διαταραχές της αρτηριακής πίεσης πρέπει να παρακολουθούν προσεκτικά την κατάστασή τους. Με επιδείνωση της ευημερίας, η δόση πρέπει να μειωθεί κατά 2 φορές. Εάν αυτό δεν βοηθήσει, συνιστάται η απόσυρση του φαρμάκου.

Ζωμός σκόρδου με γάλα

Η προετοιμασία αυτού του φαρμάκου ξεκινά με τον τεμαχισμό του σκόρδου σε πολτό. Χρειάζεται 1 κ. σ. μεγάλο. αυτή τη μάζα. Στη συνέχεια, βάλτε 250 γραμμάρια γάλα να βράσουν, προσθέστε το σκόρδο και ζεστάνετε για 1 λεπτό σε χαμηλή φωτιά. Αφήστε να κρυώσει. Παίρνουν τη γάζα διπλωμένη στη μέση και φιλτράρουν τον ζωμό. Πάρτε 3 κουταλιές της σούπας καθημερινά. κουτάλι μετά τα γεύματα.

Το μέλι χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της προστατίτιδας στο σπίτι.

Θεραπεία της προστατίτιδας με μέλι

Η εναλλακτική θεραπεία της προστατίτιδας με μέλι έχει πολλές θετικές κριτικές. Για να είναι πραγματικά αποτελεσματικό το φάρμακο, είναι απαραίτητο να μάθετε πώς να επιλέγετε σωστά το μέλι. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να ελέγξετε την ποιότητα με τους οποίους πρέπει να εξοικειωθείτε.

Για να προετοιμάσετε το φάρμακο θα χρειαστείτε:

 • 5 λεμόνια?
 • 5 μεγάλες σκελίδες σκόρδο?
 • ½ λίτρο μέλι.

Η διαδικασία μαγειρέματος αποτελείται από διάφορα στάδια:

 1. Καθαρίζουμε τα λεμόνια και τα αλέθουμε στο μπλέντερ.
 2. Ξεφλουδίστε το σκόρδο και ψιλοκόψτε σε λεπτές λωρίδες.
 3. Βάλτε την προκύπτουσα μάζα στο μέλι.

Η σύνθεση αναμιγνύεται καλά, καλύπτεται με καπάκι και καθαρίζεται σε σκοτεινό δροσερό μέρος για 7 ημέρες. Πάρτε 1 κουταλάκι του γλυκού 3 φορές την ημέρα. Η διάρκεια της θεραπείας είναι τουλάχιστον 1, 5 μήνας. Αυτό το φάρμακο για τη θεραπεία της προστατίτιδας στο σπίτι θα πρέπει να λαμβάνεται με προσοχή εάν υποφέρετε από αυξημένο οξύ στομάχου. Κατά τη λήψη του φαρμάκου, είναι απαραίτητο να παρακολουθείτε τις αλλαγές στην κατάστασή σας και να σταματήσετε τη λήψη του εάν παρουσιαστεί ενόχληση.

Τα λουτρά με παρασκευάσματα βοτάνων διεγείρουν την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή της πυέλου σε ασθενείς με προστατίτιδα

Θεραπευτικά λουτρά για προστατίτιδα

Η λήψη φαρμάκων συνιστάται να συνοδεύεται από τακτικές διαδικασίες προαγωγής της υγείας: λουτρά με αφεψήματα βοτάνων. Πολλοί υποτιμούν την αποτελεσματικότητα αυτής της μεθόδου θεραπείας της προστατίτιδας. Αλλά οι κριτικές λένε διαφορετικά: τα σπα είναι ένα αποτελεσματικό διεγερτικό του πυελικού κυκλοφορικού.

Απαιτήσεις για τη διαδικασία:

 • Διάρκεια - 15 λεπτά.
 • Η θερμοκρασία στην αρχή της συνεδρίας είναι 36 °C.
 • Η θερμοκρασία στο τέλος της συνεδρίας είναι 40-42 °C.
 • Στάση - Καθιστή.

Τεχνολογία διαδικασίας:

 1. Νερό της κατάλληλης θερμοκρασίας χύνεται στο λουτρό, προστίθεται αφέψημα χόρτου. Η ποσότητα του νερού πρέπει να είναι τέτοια ώστε να φτάνει στον αφαλό του ατόμου που κάθεται στην μπανιέρα.
 2. Προσθέστε σταδιακά ζεστό νερό, φτάνοντας στην επιθυμητή θερμοκρασία (40-42 ° C) 5 λεπτά πριν το τέλος της συνεδρίας.

Προτεινόμενα φυτά για την παρασκευή αφεψημάτων:

 • φαρμακευτικό χαμομήλι?
 • Marigold officinalis;
 • Βότανα Johannis;
 • Μυριόφυλλο;
 • Αρκευθος;
 • Φρέσκες βελόνες από πεύκο, έλατο, κέδρο.

Για να ετοιμάσετε ένα αφέψημα, πάρτε 70-100 γραμμάρια φυτικών πρώτων υλών και ρίξτε 5 λίτρα βραστό νερό πάνω τους. Επιμείνετε για 15-20 λεπτά. Φίλτρο. Για τη θεραπεία της προστατίτιδας στο σπίτι, τα λουτρά κωνοφόρων είναι πιο αποτελεσματικά. Έχουν έντονες αντισηπτικές ιδιότητες, οι οποίες είναι χρήσιμες σε διάφορες ουρολογικές παθήσεις. Δεν μπορείτε να κάνετε ζεστά μπάνια, να επισκεφθείτε μπάνιο ή σάουνα με οξεία μορφή προστατίτιδας. Σε αυτή την περίπτωση, απαιτείται κατάλληλη ιατρική θεραπεία. Η παραδοσιακή ιατρική προσφέρει πολλούς τρόπους αποκατάστασης της υγείας των ανδρών. Κατά την επιλογή της τεχνικής θεραπείας, θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ότι μια ασθένεια μπορεί να θεραπευτεί μόνο μέσω της συστηματικής χρήσης θεραπευτικών μεθόδων, άσκησης και διαδικασιών ευεξίας. Μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στη θεραπεία της προστατίτιδας δίνει πάντα θετικό αποτέλεσμα.